Veel jongeren trokken hoopvol naar de hoofdstad. Een groot aantal van hen kwam berooid, uitgeput en doodziek door AIDS in het ouderlijke dorp terug.

Vaak waren het alleenstaande moeders met nog kleine kinderen. Zij werden door de familie opgevangen en tot hun overlijden verzorgd, maar de roep om medische hulp werd steeds urgenter. Nguia ti Bé heeft de kliniek helpen bouwen/ opstarten in samenwerking met Cordaid.

De foto’s hieronder zijn gemaakt door Mgr. Juan José Aguirre, bisschop van Bangassou. De situatie is inmiddels drastisch veranderd. Op het terrein van de missie zijn tijdens de oorlog 2000 vluchtelingen opgevangen, christenen en moslims. Mgr. Aguirre heeft in 2018 het VN-mensenrechtencomité in Genève toegesproken over de noodzaak van verzoening. Hij neemt geen blad voor de mond als hij misstanden aan de kaak stelt, zoals over het roofkapitalisme, dat in de CAR niets ontziend te werk kan gaan, verwoestend voor mens en milieu.

De kliniek is klaar

Om de kliniek zelfvoorzienend te maken werd heeft Nguia ti Bé steun gegeven voor de start van een grote ziekenhuismoestuin, ook toegankelijk voor de lokale bevolking.

Moestuin met maniok is aangelegd
De eerste medicijnen zijn aangekomen